brownies

Heerlijke brownies

Benodigd

  • Een braadslee / ovenschotel
  • Middelgrote steelpan

Ingredienten

  • 175 gram (room)boter
  • 75 gram melk chocolade
  • 150 gram pure chocolade
  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram kristal suiker
  • 175 gram bloem
  • 1 dessertlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 theelepels vanille essence
  • 4 eieren
  • nootjes (tussen de 50 en 75 gram)

Receptuur

Verwarm de oven voor op 180 graden. En vet de braadslee goed in. Het allerbelangrijkste bij het maken van de brownies is het roeren. Dit moet heel goed gebeuren.

Begin met een middelgrote steelpan en smelt op een laag vuur de boter en de chocolade (puur en melk). Neem de pan van het vuur en roer de suiker (lichte basterd en kristal) er doorheen. Als dit goed gemengd is voeg dan de bloem en het bakpoeder toe. Alsmede een snufje zout en eventueel de vanille essence. Het is belangrijk dat er nu goed geroerd wordt. Dit kan erg zwaar zijn. Voeg nu een voor een de eieren toe en roer na elk ei het geheel goed door. Meng als laatste de (gehakte) nootjes er door heen.

Stop het geheel in de ovenschaal en laat de schaal 25 tot 30 minuten in de oven. Je kan met een mes, saté prikker of breinaald kijken of de brownies gaar zijn.

Smullen maar!